Selecteer een pagina

Over Quacon

Quacon is de naam van mijn eenmanszaak van waaruit ik, Aiko Hulzebos, mijn professie uitoefen.

 

In 1997 kreeg ik de mogelijkheid om als zelfstandige aan de slag te kunnen. Na 10 jaar als kwaliteitsmanager in de voedingsmiddelenindustrie werkzaam geweest te zijn klopte een goede vriend bij mij aan met een probleem. Hij wilde zijn apotheek, als 1 van de eerste in Nederland, gecertificeerd hebben.  Mijn kennis van apotheken was in die tijd vrijwel nihil, maar zijn aanbod om bij hem in de apotheek deze materie eigen te maken en de kans om zelfstandig aan de gang te gaan deed mij besluiten om deze stap te maken en hem te helpen.

In dat jaar heb ik een aantal zaken geleerd.

  • Dat kennis over het primaire proces niet per se een voorwaarde hoeft te zijn om een organisatie te helpen certificeren.
  • Dat ik me goed thuis voel in een tijdelijke vrije rol in een organisatie, om me door de hele organisatie te kunnen bewegen, wat nodig is om betrokkenheid te creëren tijdens certificatieprojecten
  • Dat ik me prettig voel in een samenwerkingsverband om te komen tot een gezamenlijk doel

En na een jaar was zijn apotheek gecertificeerd. Om een lang verhaal kort te maken, vanaf toen heb ik ruim 100 organisaties geholpen met hun certificeringstraject. Dit in vele verschillende disciplines en ook met verschillende normen.

De twee grootste struikelblokken bij certificeren zijn gebrek aan tijd en gebrek aan kennis. Beide heb ik beschikbaar. Het maakt niet zoveel uit in wat voor branche je je begeeft. Jij en je medewerkers hebben meer dan genoeg kennis en ervaring met de producten of diensten die jullie leveren. En ik heb meer dan voldoende kennis en ervaring om te komen tot een gecertificeerde organisatie. Dat maakt dat we samen een certificeringstraject tot een goed eind brengen. Met oog voor de cultuur en dynamiek die er aanwezig is. En altijd zo eenvoudig mogelijk , want mijn motto is “Kwaliteit door eenvoud”