Selecteer een pagina

Training risicomanagement

Training risico management

Na 11 september zijn de deuren in cockpits van vliegtuigen ondoordringbaar geworden. Met allerlei verschillende procedures om deze alleen van binnenuit open te krijgen. Dit gegeven is er mede de oorzaak van er een vliegtuig is neergestort, waar een suïcidale piloot de mogelijkheid heeft aangegrepen om een eind aan zijn leven te maken. En met hem alle passagiers en bemanningsleden. Buiten dat het een buitengewoon treurig voorbeeld is, geeft het ook de complexiteit van risicomanagement aan. Is het nodig om in het geval van incidenten maatregelen te treffen? Welke maatregelen moeten dat dan zijn? Wat zijn dan de gevolgen van deze maatregelen? Dit lijken drie simpele vragen, maar zijn uiterst complex. Het gaat over de kans dat het nogmaals gebeurt, het economische aspect om maatregelen in te voeren, wat zijn organisatorische consequenties van maatregelen.

Risico’s en incidenten komen in iedere organisaties voor. Gelukkig zijn de consequenties in verre weg de meeste gevallen minder verstrekkend als in bovenstaand voorbeeld. De vraag is wel, hoe waardeer je risico’s en hoe krijg je grip op de risico’s waarmee u of uw organisatie in aanraking komt? En hoe ga je om met deze risico’s zodat deze beheerst worden? In deze waardevolle training krijgt u alle instrumenten om in uw werk risico’s te signaleren, te analyseren, de juiste beheersmaatregelen op te zetten en te implementeren. Aan het eind van deze training kunt u zelfstandig een risicoanalyse en -rapportage maken voor je organisatie en daar op een pragmatische manier mee om te gaan.

Voor wie?

Iedereen die in zijn of haar werksituatie te maken heeft of krijgt met risico’s, zoals iedere manager, auditor en controller. Deze training is ook geschikt voor iedereen die zijn of haar kennis over risicomanagement wil vergroten.

Wanneer?

Datum wordt nog vastgesteld

Van 9:30 tot 16:30 uur

Lokatie

Hampshire Hotel De Stakenberg

Stakenberg 86, 8075 RH ElspeetStakenberg

Prijs

€289 inclusief BTW, cursusmateriaal en lunch[/vc_column_text][vc_separator color=”grey”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_button2 title=”Meer info” align=”inline” style=”rounded” color=”juicy_pink” size=”md” link=”||”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_button2 title=”Meer info” align=”inline” style=”rounded” color=”juicy_pink” size=”md” link=”||”][/vc_column][/vc_row]